Programe de antrenament

antrenament incepatori

Programe pentru

Copii și Începători

Clubul Arashi-Do Brăila oferă posibilitatea tuturor pasionaților de karate să practice acest sport indiferent de nivelul individual de pregătire. Mulți dintre membrii clubului nostru sunt copii de vârstă școlară și chiar preșcolară. Încurajăm practicarea acestui sport de la o vârstă cât mai fragedă, deoarece karate-ul formează practicantului o personalitate puternică, echilibrată, pregătită pentru succes în viață. Desigur că și persoanele adulte și chiar seniorii sunt bineveniți să practice karate în dojo-ul nostru.

Antrenamentul de karate tradițional este unul complex și este împărțit în mai multe părți. În prima parte a antrenamentului, timp de 15-20 de minute, sportivii fac exerciții generale de încălzire a întregului corp. Acest aspect este foarte important pentru a evita eventualele întinderi sau accidentări din timpul antrenamentului.

După partea de încălzire se trece la partea de antrenament numită KIHON. Kihon-ul este școala tehnicilor de bază. Prin kihon sportivii au posibilitatea de a învăța, consolida și perfecționa elementele și procedeele de bază din karate fără adversari: pozițiile, deplasările, eschivele, tehnicile de lovire, tehnicile de picioare, tehnicile de apărare, exercițiile de respirație. Antrenamentele de kihon se fac în funcție de nivelul de pregătire și vârsta sportivilor. Orice exercițiu fizic are o formă și un conținut. Antrenamentele de kihon sunt esențiale pentru pregătirea sportivilor.

Următoarea etapă în antrenament o reprezintă KATA. Kata este o formă de bază în antrenament specifică artelor marțiale tradiționale. Kata reprezintă o luptă cu mai mulți adversari imaginari. Lupa cu un adversar imaginar reprezintă o provocare personală. Condițiile ce trebuie îndeplinite pentru executarea corectă a unei kata sunt: execuția, energia, ritmul, respirația și spiritul. Fiecare kata pe care practicanții o învață este potrivită nivelului lor de pregătire.

Ultima și cea mai solicitantă parte a antrenamentului este KUMITE. Kumite reprezintă acea ramură a karate-ului care presupune lupta directă între doi parteneri. În timpul kumite-ului sportivii au posibilitatea de a aplica toate tehnicile învățate.

Deși programul de antrenament pentru începători este unul complex, el este conceput pentru acest nivel de pregătire și nu are menirea de a-i descuraja pe sportivi. Din potrivă, el este gândit sa stimuleze dorința practicanților să evolueze și să devină mai performanți.

antrenament avansati

Programe pentru

Avansați

Pentru sportivii cu ceva mai multă experiență în karate, antrenamentele sunt concepute pentru un maxim de performanță. Există părți de antrenament comune cu cel destinat începătorilor. La fel ca la antrenamentul pentru începători, în prima parte, timp de 15-20 de minute, sportivii fac exerciții generale de încălzire a întregului corp. Acest aspect este foarte important pentru a evita eventualele întinderi sau accidentări din timpul antrenamentului.

Deși sportivii cu experiență cunosc tehnicile de bază, după partea de încălzire, antrenamentul continuă cu partea de KIHON. Antrenamentele de kihon se fac în funcție de nivelul de pregătire și vârsta sportivilor. Orice exercițiu fizic are o formă și un conținut. Antrenamentele de kihon sunt esențiale pentru pregătirea sportivilor, de aceea ele sunt incluse la toate nivelurile de pregătire. Prin kihon sportivii au posibilitatea de a învăța, consolida și perfecționa elementele și procedeele de bază din karate fără adversari: pozițiile, deplasările, eschivele, tehnicile de lovire, tehnicile de picioare, tehnicile de apărare, exercițiile de respirație. Pentru sportivii avansați, antrenamentele de kihon sunt mai complexe și mai dificile.

Următoarea etapă în antrenament o reprezintă KATA. Kata este o formă de bază în antrenament specifică artelor marțiale tradiționale. Kata reprezintă o luptă cu mai mulți adversari imaginari. Lupa cu un adversar imaginar reprezintă o provocare personală chiar și pentru un sportiv experimentat. Condițiile ce trebuie îndeplinite pentru executarea corectă a unei kata sunt: execuția, energia, ritmul, respirația și spiritul. Fiecare kata pe care practicanții o învață este potrivită nivelului lor de pregătire. Pentru practicanții de nivel avansat, antrenamentele de kata sunt complexe și necesită un nivel de concentrare ridicat.

Urmează ultima și cea mai solicitantă parte a antrenamentului: KUMITE. Kumite reprezintă acea ramură a karate-ului care presupune lupta directă între doi parteneri. Practicanții experimentați de karate tradițional au posibilitatea să-și îmbunătățească tehnicile însușite alegându-și parteneri pe măsură.

Fiecare parte a antrenamentului destinat celor avansați este gândită pentru a desăvârși nivelul de pregătire al practicanților.